Sokeritoppaleivokset

Kuva sokeritoppaleivoksista.

12–24 kpl

Sokeritoppaleivokset ovat raikkaampi versio perinteisistä aleksanterinleivoksista.

Taikina

¾ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Täyte

noin 2 dl vadelma-sitruunahilloa

Kuorrutus

5 dl Dansukker Tomusokeria
noin ¾ dl vettä ja sitruunasta puristettua mehua
punaista elintarvikeväriä

Sekoita huoneenlämpöisistä aineksista taikina. Kääräise kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille, taputtele ja kauli se pellin kokoiseksi tasaiseksi ja suoralaitaiseksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpapereineen pellille, pistele haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes levy on kauniin vaalea ja kypsä.

Leikkaa hieman jäähtynyt levy kahteen osaan. Levitä mehevä kerros vadelma-sitruunahilloa tasaisesti toiselle levylle. Nosta toinen levy varoen täytteen päälle esimerkiksi paria leveää lastaa apuna käyttäen.

Sekoita tomusokerista ja nesteestä hyvin levittyvä kuorrutus. Levitä noin ¾ valkoisesta kuorrutuksesta kakkulevylle tasaisesti. Värjää loput kuorrutuksesta punaiseksi ja valuta leveät aaltoraidat valkoisen kuorrutteen päälle.

Siirrä leivoslevy jääkaappiin 1–2 tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisia leivoksia. Pyyhkäise veitsi jokaisen viillon jälkeen talouspaperiin saadaksesi siistit leikkauspinnat.

Tarjoa sokeritoppaleivokset vahvan kahvin tai haudutetun teen kanssa.